Kriptopénzek, blokklánc és DeFi befektetések

2021. október 20. 10:08 - Zoltán az Interneten

Jarvis és Mt Pelerin új EUR, GBP és CHF stabilcoinokat indított a Polygonon

jarvis.png

A Jarvis Network decentralizált pénzügyi projekt és a svájci Mt Pelerin kriptovállalat megerősítette partnerségét azzal, hogy a Polygon skálázási megoldáson elindította az első közvetlen FIAT-váltót szintetikus Euró, angol Font és svájci Frank stabilcoinok számára. A jEUR, jGBP és jCHF nevű új stabilcoinok augusztus végén indultak, és az Mt Pelerin Bridge Wallet nevű alkalmazásán keresztül cserélhetők FIAT társaikkal a Polygon hálózaton.

A Jarvis network először az ethereum hálóztán indította a stabilcoinokat, de most már elérhetőek a jóval olcsóbb Polygon hálózaton is. A népszerű oldallánc támogatásával bárki közvetlenül a Polygonon vásárolhat és adhat el szintetikus FIAT valutákat (más néven stabilcoinokat) a hagyományos pénzvilágban való egyenértékűségükért, hogy élvezhesse annak gyors és olcsó tranzakcióit.

A jEUR, jGBP és jCHF (együttesen jFiats) stabilérmék szintetikus fiat valuták, amelyek az USD Coin (USDC), az egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb USD stabilérme, az USD Coin árfolyamát követik az amerikai dollárral szemben.

Ezeket a stabilcoinokat a Jarvis Network által kifejlesztett és az Ethereumon és a Polygonon egyaránt alkalmazott Synthereum on-chain forex protokollon bocsátják ki és cserélik. Bárki kölcsönveheti őket úgy, hogy USDC-t helyez el a protokollban, és a letét értékének 75%-át jFiats-ben kapja meg. Emellett lehet vásárolni és eladni likviditásszolgáltatóktól, akik lehetővé teszik bárki számára, hogy a Chainlink árfolyam-feed segítségével jFiats-ot váltsanak csúszás nélkül.

Ennek a kialakításnak köszönhetően a jFiatok névértéken közvetlenül beválthatók a tokenizált amerikai dollárra, ami segít megőrizni a kötődésüket és értéket kölcsönöz nekik. Végül, mivel a jFiats csúszás nélkül USDC-re váltható, közvetlenül részesülnek az USDC hatalmas likviditásából és az ökoszisztémán belüli mély integrációjából.

Például egy felhasználó 100 USDC-ért körülbelül 85 jEUR-t adhat el, mínusz a kereskedési díjak. Ezt követően az USDC-t Wrapped Bitcoinra (wBTC) vagy Etherre (ETH) cserélheti az Uniswapon. Ezek a kereskedések zökkenőmentesen és egy tranzakcióban végezhetők el a Jarvis Network csereplatformján.

Mivel a jFiatok alacsony kockázatot hordoznak, az USDC-vel túlbiztosítják őket, és az ösztönzött likvidátorok hálózata biztosítja, hogy az eszközök túlbiztosítva maradjanak. A teljesen decentralizált és nyílt kibocsátási folyamatnak köszönhetően a jFiats USDC-tartaléka bárki által valós időben ellenőrizhető, ami átláthatóbbá teszi őket, mint a láncon kívüli tartalékokkal fedezett stabilcoinokat.

Annak érdekében, hogy ezek az új stabilcoinok könnyen elérhetővé váljanak, az Mt Pelerin közvetlenül FIAT valutákkal vásárolhatja és adhatja el őket a Bridge Wallet nevű mobilalkalmazásán. Az alkalmazás 171 országban elérhető, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy banki átutalással (és hamarosan kártyával is) jEUR, jGBP és jCHF pénzeket vásároljanak, és azokat Ethereum-címre kapják. A vállalat egy bizonyos mennyiség felett kis díjat számít fel. A felhasználók 25 fiat valutában is bármikor kivehetik őket a bankszámlájukra.

 

A Polygon fiat gateway elindításának megünneplése alkalmából nem lesz díj mindaddig, amíg összesen 2 millió dollár értékű tranzakciót nem hajtottak végre. A felhasználók tehát a támogatott fiat valutákkal egy az egyhez arányban vásárolhatnak jFiats-et.

forrás: cointelegraph.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://defi.blog.hu/api/trackback/id/tr8716728738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Kriptopénzek, blokklánc és DeFi befektetések
süti beállítások módosítása