Kriptopénzek, blokklánc és DeFi befektetések

2022. szeptember 29. 11:12 - Zoltán az Interneten

A SWIFT és a Chainlink együttműködik a láncok közötti interoperabilitási protokollban

A bankközi üzenetküldő rendszer SWIFT együttműködött a Chainlink (LINK) árazási oracle szolgáltatóval egy olyan proof-of-concept (POC) projektben, amely lehetővé tenné a hagyományos pénzügyi vállalkozások számára a blokklánc hálózatokon keresztüli interakciót.

A Chainlink társalapítója, Szergej Nazarov a SWIFT stratégiai igazgatójával, Jonathan Ehrenfeld Soléval közösen indította el a kezdeményezést szeptember 28-án a New York-i SmartCon 2022 konferencián.

A SWIFT egy kezdeti koncepcióvizsgálat során a láncközi átjárhatósági protokollt (CCIP) használja. A CCIP lehetővé teszi, hogy a SWIFT-üzenetek utasításokat adjanak a láncokon belüli tokenátutalásokra, segítve ezzel a SWIFT-hálózat átjárhatóságát az összes blokklánc-környezetben.

https://twitter.com/coingecko/status/1575309004028276737

Solé a konferencián kijelentette, hogy az intézményi befektetők részéről egyértelmű kereslet mutatkozik a digitális eszközök iránt, és hozzátette, hogy ezek a hagyományos pénzügyi szereplők egyetlen platformon szeretnének hozzáférni mind a digitális, mind a hagyományos eszközökhöz.

A POC a Chainlink Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) protokollját használja, amely lehetővé teszi, hogy a SWIFT-üzenetek szinte minden blokklánc-hálózaton keresztül utasítsák a token-átutalásokat, ami Nazarov szerint fel fogja gyorsítani az elosztott főkönyvi technológia (DLT) blokkláncok elfogadását a tőkepiacokon és a hagyományos pénzügyekben.

A SWIFT-hálózaton a tranzakciók lebonyolítása több napot is igénybe vehet, ezért a vállalat kutatja a blokklánc- és elosztott főkönyvi technológiát, valamint a központi banki digitális valutákat (CBDC) a gyorsabb fizetések elősegítése érdekében.

Ez a partnerség a SWIFT-tel a Chainlink szerint lehetővé teszi a pénzügyi intézmények számára, hogy blokklánc-kapacitást érjenek el anélkül, hogy új kapcsolódási lehetőségeket cserélnének, hoznának létre és integrálnának a régi rendszerekbe, ami szokatlanul magas költségekkel járó, jelentős kiigazításokat igényelne.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://defi.blog.hu/api/trackback/id/tr4717942806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Kriptopénzek, blokklánc és DeFi befektetések
süti beállítások módosítása