Kriptopénzek, blokklánc és DeFi befektetések

2022. július 09. 17:17 - Zoltán az Interneten

5 esemény, amely véget vethet a jelenlegi kripto-medvepiacnak

A kriptovaluta befektetők nagy bosszúságára az egész ökoszisztémában a medvepiac hivatalosan is beindult, és pusztító árösszeomlásokat hozott magával, amelyek viszonylag keveset hagytak sértetlenül.

Mivel a beszélgetés népszerű témája most a bearish előrejelzésekre összpontosít, hogy milyen alacsony lesz a Bitcoin (BTC), és meddig tart a kripto tél iterációja, azok, akiknek több tapasztalatuk van az ügyben, tudják, hogy gyakorlatilag lehetetlen megjósolni a mélypontot, és bölcs dolog lenne ezeket az energiákat máshol alkalmazni.

Ahelyett, hogy a vég időpontjára összpontosítanánk, talán konstruktívabb, ha megvizsgáljuk, hogy milyen események segíthetnek kihúzni a piacot a medvepiac mélységéből, és a következő ciklus felé vezető útra terelni.
Íme egy pillantás öt lehetséges katalizátorra, amelyek kihúzhatják a kriptopiacot a jelenlegi rossz közérzetéből.

Sikeres Ethereum-egyesítés

Az elmúlt öt év egyik legjobban várt fejleménye az Ethereum hálózat folyamatos átmenete volt a proof-of-work-ről a proof-of-stake-re.
Bár a folyamat egy elhúzódó folyamat volt, amely számos kudarccal szembesült, a hivatalos váltás most közelebb van, mint valaha, miután sikeresen befejeződött a Merge-per a Sepolia nyilvános teszthálózaton.
Lehetséges, hogy az Ethereum Merge körüli építési felhajtás segíthet kihúzni a kriptopiacot bearish állapotából, ha az átmenet gond nélkül lezajlik, különösen, ha segít nagyobb skálázhatósághoz és gyorsabb felhasználói élményhez vezetni. A jelenlegi állás szerint az egyesítésre 2022 augusztusában kerül sor.
Meg kell jegyezni, hogy a sikeres egyesítés egy "vedd meg a pletykát, add el a híreket" típusú eseményhez is vezethet, ahol az árak rövid időre felpörögnek a kriptotulajdonosok eufóriája miatt, majd visszaesnek, amint a globális pénzügyi rendszer szörnyű állapota ismét előtérbe kerül.


Egy azonnali Bitcoin ETF jóváhagyása


Egy másik, évek óta pletykált esemény, amely kriptográfiai újjászületést válthat ki, egy azonnali Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) áthaladása az Egyesült Államok piacaira.
2017 óta, amikor a Winklevoss ikrek által javasolt első BTC ETF-et az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) megtagadta, egyik elutasítás a másik után történt minden fizikailag támogatott Bitcoin ETF javaslat esetében.
Az elutasítás okai általában azon vád körül forognak, hogy a kriptovaluta piacok könnyen manipulálhatók, és a megfelelő biztosítékok nem állnak rendelkezésre a befektetők védelme érdekében.
Ha egy azonnali ETF-et jóváhagynának, az megkérdőjelezné ezt a régóta tartó kifogást, és a legitimitás új szintjét hozná a Bitcoin és a kriptoeszköz-osztály egészének. Ez magában hordozza az intézményi elfogadás új hullámát, amely a kripto tél végét eredményezheti, amikor új alapok áramlanak a piacra.


A Fed megfordítja az irányt


A "Ne harcolj a Fed ellen" egy általános kifejezés, amelyet a befektetők használnak a globális pénzügyi piacok egyik legbefolyásosabb erejének magyarázatára. Több éves könnyű pénzpolitika és nulla közeli kamatlábak után az amerikai Federal Reserve 0,25%-os kamatemelést hagyott jóvá, amely több mint három év óta az első kamatemelés.
Azóta a Fed két további 0,5%-os és 0,75%-os kamatemelést hajtott végre, így a jelenlegi referencia-kamatláb 1,5%–1,75% közötti tartományba került.
Ugyanebben az időszakban a kockázati eszközök világszerte csökkentek az árban, a Bitcoin pedig a március végi 48 000 dollárról a jelenlegi árára csökkent, amely a támogatás közelében, 20 000 dolláron kereskedik.
A kriptovaluta és a régi piacok történelmi emelkedését, amelynek 2021-ben tanúi voltak, nagyrészt a Fed könnyű pénzpolitikája vezérelte, és nagyon valószínű, hogy az ilyen politikákhoz való visszatérés ismét azt eredményezné, hogy az alapok ismét a kripto ökoszisztémába áramlanak.


A Bitcoin törvényes fizetőeszközként való jelentős elfogadása


2021-ben El Salvador lett az első ország a világon, amely a Bitcoint törvényes fizetőeszközként fogadta el polgárai számára. 2022 áprilisában a Közép-afrikai Köztársaság lett a második ország, amely ezt megtette, ami növekvő tendenciára utal.
Míg a BTC jogi fizetőeszközként való használata a kriptotámogatók régóta fennálló célja, és El Salvador és a CAR döntéseit érdemes megünnepelni, az ilyen kis szereplők által a világ színpadán történő elfogadása nem sokat tett a mainstream elfogadásának előmozdításáért.
Ez azonban valószínűleg megváltozna, ha egy nagyobb piac, például Japán vagy Németország megnyitná a lehetőséget, hogy hivatalosan is népszerűsítse a BTC használatát polgáraik számára napi vásárlásaikhoz.
A globális színtéren a közelmúltban bekövetkezett fejlemények, beleértve a konfliktusokat és az élelmiszerhiányt, arra késztetik a kormányokat, hogy olyan dolgokat tegyenek, amelyeket soha nem gondoltak, és nem esik kívül azon a lehetőségen, hogy egy nagyobb gazdaság a Bitcoinhoz fordulhat, mint végső megoldás pénzneméhez, mivel a fiat valuták továbbra is elveszítik vásárlóerejüket.


Integráció, mint fizetési lehetőség egy nagyvállalat által


Gyakori kifogás arra, hogy az emberek miért nem használnak Bitcoint vagy kriptovalutákat mindennapi vásárlásaikhoz, az az, hogy ezt sehol nem igazán fogadják el.
Bár rendelkezésre állnak lehetőségek a kriptóban tartott érték elérésére, például betéti kártyák és online fizetési integrációk olyan platformokkal, mint a Shopify, viszonylag korlátozott a vásárlás lehetősége azáltal, hogy közvetlenül a blokklánc hálózaton hajt végre tranzakciókat.
Elon Musk számos alkalommal bebizonyította, hogy a blokklánc-alapú fizetések integrálásának puszta említése piaci ralihoz vezethet a szóban forgó token számára.
Ennek és az árpumpák más példái alapján, amelyek egy jelentős örökbefogadási bejelentéssel kapcsolatos spekulációkat követték, valószínű, hogy egy olyan nagyvállalat, mint az Amazon vagy az Apple által integrált kriptográfiai fizetések bullish lendülethullámot indíthatnak el.

Forrás: Cointelegraph.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://defi.blog.hu/api/trackback/id/tr1217878625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Kriptopénzek, blokklánc és DeFi befektetések
süti beállítások módosítása